Realestdevelopment

Veel gestelde vragen over het kopen van een woning in Oostenrijk

Realest Development en partners hebben jaren ervaring met het ontwikkelen en verkopen van vakantiewoningen in o.a. Oostenrijk. Om u inzage te geven in de procedure en mogelijkheden bij de aankoop van een vakantiewoning hebben wij de veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Mag ik als Nederlander een vakantiewoning kopen in Oostenrijk?

U woont het grootste deel van het jaar in Nederland en wilt een vakantiewoning kopen in Oostenrijk? Aangezien u een inwoner van de Europese Unie bent, is dit geen probleem. Elke inwoner van Europa mag namelijk in andere EU-lidstaten een huis kopen.

Gelden er restricties voor welke huizen ik in Oostenrijk kan kopen?

Ja. Hoewel u als Europeaan legaal woningen kunt kopen in andere EU-lidstaten, zult u zich wel aan regels moeten houden die gelden in Oostenrijk en de deelstaat Karinthië. U kunt hierbij denken aan de bestemming van het pand. Het bestemmingsplan is van invloed op de mogelijkheid om de vakantiewoning te verhuren.

Welke bestemmingen voor woningen zijn er in Oostenrijk?

Er worden in Oostenrijk drie verschillende bestemmingen gehanteerd voor woningen: Zweitwohnsitz, Hauptwohnsitz en Gewerbliche. RealestDevelopment hanteert, indien u wilt verhuren in combinatie met eigen gebruik, de bestemming van een Zweitwohnzits appartement voor het project Finkenstein te Ledenitzen. In onderstaande tabel leest u het verschil tussen deze drie bestemmingen. Op het project Finkenstein te Ledenitzen berust geen verhuurverplichting maar de appartementen kunnen het gehele jaar worden verhuurd, hetgeen onze verhuurorganisatie RealestTravel voor u zal verzorgen.

Zweitwohnsitz

Hauptwohnsitz

* Dit geldt voor mensen die in Oostenrijk wonen of voor buitenlanders die gaan immigreren naar Oostenrijk.

Gewerbliche

* Deze vorm sluit gebruik als vakantiewoning uit.

Zijn de woningen van RealestDevelopment geschikt voor de verhuur?

Ja. De appartementen van RealestDevelopment worden gebouwd in een gemeente waar de regelgeving de ruimte geeft aan buitenlanders om een vakantiewoning te kopen (zie hierboven).

Kan ik een hypotheek afsluiten in Oostenrijk?

Aangezien Oostenrijk een EU-lidstaat is, kunt u via een Oostenrijkse bank uw woning financieren. Uiteraard zijn de voorwaarden hiervoor vaak net iets anders dan u gewend bent in Nederland. RealestDevelopment en partners begeleiden u te allen tijde op fiscaal, juridisch en financieel gebied.

Betaal ik belasting over mijn verhuurinkomsten?

Als u een vakantiewoning verhuurt in Oostenrijk, betaalt u belasting over de inkomsten die u genereert. Het percentage dat u afdraagt, is afhankelijk van verschillende factoren. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u hier meer over vertellen.

Vragen over het kopen van een appartement in project Finkenstein te Ledenitzen?

Neem gerust contact op met RealestDevelopment. We voorzien u graag van advies en vertellen u meer over ons project Finkenstein en aankomende projecten in Oostenrijk. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)6 39212952 of door een e-mail te sturen naar info@realestdevelopment.nl